Anders Bøvling

– medicinstuderende kaffenørd

Spinat/gulerods-boller

Så er det blevet tid til opskriften på bollerne.
Opskriften er til 1 plade / 9 boller.

Følgende kommes i en skål og røres godt sammen, gerne i 25-35 minutter:

– 150 g havregryn
– 200 g groft revet gulerod
– 2 håndfulde friskt spinat, plukket i rustikke stykker
– 10 gram stensalt
– 15 g rørsukker
– 4 dl koldt vand, hvori gæren er udrørt
– 8 g gær

– 120 g rugmel
– 100 g emmermel
– 80 g ølandshvede

– 200-400 g hvedemel (afhænger af gulerøddernes og spinatens fugtighed)

Dejen hæver koldt, i køleskabet, til næste dag. Laves der dobbelt portion, kan første halvdel af dejen bages den følgende dag, og sidste halvdel kan gemmes i køleskabet, og bages 1-2 dage senere.

Processen kan speedes op, ved at tilføje mere gær (i alt 15-20 g) og efterfølgende hæve ved stuetemperatur. Således kan du få friskbagte boller, samme dag som projektet startes.

Dejen vil være til den klistrede/bløde side, og kan med fordel afsættes på bagepladen, med to spiseskeer.
Her efterhæver de i 20-25 min.

Jeg sætter altid bollerne ind på en forvarmet bageplade / pizzasten.
Bagetiden er ca. 25 min, ved 180-190 grader.

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: